np3

Australsk,
og norskere
enn
de fleste

Interiørarkitekt Mariann Paulsen er internasjonal i den opprinnelige betydningen av ordet. Oppvokst i Australia med norsk far og australsk mor, utdannet i Sydney og bosatt i Norge med mann og to barn. Her forteller hun om hvordan et tidlig behov for å skape oversiktlige, flotte og smarte romløsninger ledet veien til et spennende yrke, og hva hun liker aller mest med prosjektet hun holder på med i Setra vei.

I kontorene til interiørarkitektene Paulsen & Nilsen på Grünerløkka er det god stemning og høy aktivitet og det med rette. Takket være en god miks av pågangsmot og talent har firmaet blitt et «household name» innen bransjen. De har satt stilarten sin på en rekke High-End prosjekter, på oppdrag fra både eiendomsutviklere og privatpersoner, en spisskompetanse de har utnyttet til det fulle i Setra vei. Det er langt mellom Sydney og Oslo, så vi starter med at hun forteller om yrkesvalget og hva som førte henne dit hun er i dag.

«Jeg hadde alltid et ønske om å jobbe med noe kreativt, og fikk ønsket og mer til oppfylt gjennom interiørarkitektur. Det er kreativt, men også håndfast. Det er flersidig, hvor ingen dag er lik en annen og hvor spennin - gen ligger i møte med alle de forskjellige menneskene man jobber for og med. Etter studietiden fikk jeg jobb i et stort og velrennomert australsk firma, men bestemte meg for å slutte etter en stund. Det var noe som dro meg mot Norge. Planen var å bli en kort periode, men jeg har innsett at jeg har kommet for å bli. Jeg føler meg hjemme i Australia, men Norge er hjemme. Det er den beste måten å si det på.»

Da Kristine og jeg startet Paulsen og Nilsen for 12 år siden var det med helt klare tanker om hva vi ønsket å oppnå. Byggeprosesser i Norge kan gå veldig fort. Det er lett å glemme hvor lenge bygninger kommer til å stå, hvor dype spor vi etterlater oss. 

Vi trenger tid til å tenke oss om, vi må strekke oss etter å gjøre bygninger smartere, mer praktiske, bedre. Og ikke bare arkitekturen du ser fra utsiden, den innvendige planløsningen er minst like viktig. Et interiør i et hus blir aldri fint, hvis ikke romløsningen er designet for god plassering av interiøret».

Tidlig involvering i en kreativ prosess er alltid et stort pluss, og noe Mariann og kollegaene hennes har førstehånds erfaring med. 

«Å få komme med innspill, ideer og synspunkter før arkitekten har satt siste strek er svært fruktbart.

Hvordan dører er plassert på en vegg, at de gir plass til bilder og hyller og ikke kommer i veien når de åpnes, siktlinjer med mer er eksempler på ting vi ivaretar. Og her har prosessen i Setra vei vært helt fantastisk. Arkitektene har gjort en suveren jobb, og vi fikk være med tidlig. Dette samarbeidet har vært med på å gjøre det til et prosjekt vi både er svært engasjert i og føler eierskap til. 

Selve sjelen til prosjektet er utsikten og beliggenheten. Det blir liggende i høyde med tretoppene, omgitt og preget av naturen rundt. 

Ærlige, ekte materialer, gulv med synlig kvister og flotte jordfarger som skaper helhet og harmoni. Vi skal sørge for at alt er bra nok fra starten, dette skal være svært god standard. Kjøkken fra Expo Nova, hvitevarer fra Gaggenau, førsteklasses VVS fra Dornbracht, dører med ekstra høyde som «strekker» seg mot taket, gul - vet, flisene, kjøkkeninventaret – Interiøret i Setra vei skal ikke stå tilbake for beliggenheten. 

Selv om det er mitt og Kristines etternavn som står på døren, er det viktig å få frem at jobben gjøres av hele kontoret. Alle bidrar, alle har ideer, alle har kompetanse fellesskapet har godt av og sammen kan vi skape virkelig fine ting. Og det føler jeg at vi gjør i Setra vei.»