np3

- Vi får akkurat de samme turveiene i Østensjøporten


Leif og Olaug Ronesen hadde vært på leilighetsjakt i over fem år, men aldri fått den gode følelsen av at dette var deres fremtidige hjem. Så kom de over boligprosjektet Østensjøporten.

– For første gang på fem år var vi begge helt enige om at dette var riktig for oss.

Ekteparet Leif og Olaug har bodd på Langerud/Skullerud i over 50 år. Med umiddelbar nærhet til natur, kort vei til fritidsaktiviteter og en liten akebakke unna Rustad skole, har dette vært et mekka å oppdra de to døtrene sine i.

– Vi er begge utenbys fra, og i området rundt Langerud og Bogerud slapp vi høyblokker og tett trafikk utenfor vinduene, samtidig som det bare var en kort T-bane-/busstur til sentrum.

At de nå – to barn, fire barnebarn og 52 år senere – fortsatt bor på Langerud/Skullerud forklarer de synkront med en setning:

– I dette området har man ikke følelsen av å bo i en storby i det hele tatt!

Etter hvert som barna flyttet ut, kom tankene og drømmene om noe mer lettstelt og enkelt. Men det var først for fem år siden at de virkelig satte i gang boligjakten. Ekteparet forteller at det har tatt lang tid å finne drømmeboligen. De få boligprosjektene som har blitt lansert de siste årene, har enten vært uten heis, for store, stått for tett, hatt for mye trafikk utenfor vinduene eller ligget for langt unna deres vante omgivelser.

– Vi trives rett og slett så godt i dette området! Selv om det ikke kan sies å være «verdens navle», gjør nærheten til fin natur og tilgangen til et godt tilrettelagt tursti-system, dette til et veldig godt sted å bo.

Østensjøporten er et boligprosjekt med 45 leiligheter fordelt på to lave hus. Prosjektet føyer seg naturlig inn i boligmiljøet rundt og den flotte skogen i skråningen ned mot Klopptjern. Her har du Østensjøvannet med sine mange naturopplevelser, Østmarka med et omfattende nett av stier og turløyper og samtidig kort reiseavstand til sentrum.

– Vi hørte om Østensjøporten ved en tilfeldighet av en nabo i området, og kastet oss rundt da vi skjønte at dette virkelig kunne være det vi hadde sett etter.

Leif og Olaug har kjøpt en romslig 4-roms leilighet i Hus A. Her får de tre soverom, to bad og en 11,5 kvm stor balkong. Alle leilighetene i Østensjøporten har solide materialvalg med kjøkken- og baderomsløsninger fra Sigdal, lys eikeparkett, store vindusflater og skjermede uteplasser.

Det de gleder seg mest til med ny leilighet, er nettopp at alt er nytt. I tillegg trekker de frem fordelen med å få alt på ett plan, til forskjell fra deres treetasjes rekkehus der de bor i dag. Ekteparet gleder seg stort til å kunne ta heisen opp fra parkeringsgarasjen, og gå tørrskodd inn i leiligheten sin. De har nemlig også kjøpt garasjeplass, men hadde det ikke vært for hytta i Etnedal, der familien ofte samles, hadde det ikke vært nødvendig med bil, forteller de.

– Her går jo bussen og T-banen hele tiden, og matbutikken er kun en kort gåtur unna, så alt man trenger er innenfor rekkevidde.

De liker begge å være i aktivitet og det er tur på agendaen nesten hver dag. Langs turveiene er det satt ut benker, hvor det er fint å ta en pust i bakken og nyte været og omgivelsene.

Olaug trekker også frem en annen fordel med å bli værende i nabolaget. Hun er nemlig aktiv som frivillig på Rustad Treffsenter 60 Pluss, og med deres nye leilighet i Østensjøporten, blir veien enda kortere enn før. For litt siden tok Leif T-banen til byen for å møte en gammel kompis på Aker Brygge, snakke om ukens nyheter og observere menneskene som rusler forbi. Slike dagligdagse aktiviteter er viktig for ekteparet – og i Østensjøporten blir mulighetene enda større.

Olaug og Leif er i full gang med å planlegge flyttingen til Østensjøporten, og de har allerede noen idéer om hva de ønsker å få gjennomført i tilvalgsprosessen, for å få leiligheten sin akkurat slik de ønsker.

– Etter 52 år i samme rekkehus er det klart det blir en overgang å flytte både møbler og minner inn i en ny leilighet. Men ettersom vi holder oss i samme område og vi får akkurat det vi var på jakt etter, har vi bestemt oss for å være utelukkende positive!

Våren 2024 flytter det spreke ekteparet inn i sin nye leilighet. De gleder seg veldig til å bo både bekymringsfritt, og med akkurat de samme turmulighetene som før utenfor døren.