Prinsessealléen - Dette er en oase midt i byen
– Jeg var ikke på boligjakt i det hele tatt da sønnen min tipset meg om en leilighet i Prinsessealléen. Jeg så annonsen på en søndag, og jeg kjøpte leilighet fredagen etter, forteller Christine Lemme og ler.
Da jeg så leiligheten, var jeg solgt.
Prinsessealléen er et boligprosjekt på Skøyen i Oslo. Prosjektet består av 76 leiligheter fra 41,5 til 161,5 kvm, alle med privat balkong/terrasse, tilgang til en 90 meter lang takterrasse og en privat bakhage. Det er ledige i leiligheter i størrelser fra 41,5 til 119 kvm.
Derfor falt hun for prosjektet
Lemme har kjøpt en mesaninleilighet som går over to plan og har en takhøyde på fem meter. Gulvet er i slipt betong, og store vinduer gir maksimalt med lys.
Det var beliggenheten, kvaliteten og det faktum at leiligheten er splitter ny, som avgjorde.
– Jeg vil ha minst mulig skjevheter og spikerhull i boligen min. Det er mange fordeler ved å kjøpe nytt. All innredning er ny og moderne, og det krever lite vedlikehold. Det stilles høye byggtekniske krav, noe som gjør at boligen er godt isolert mot støy og bidrar til et godt inneklima, sier Lemme og fortsetter:
– Kombinert med vannbåren gulvvarme gir dette også lave energikostnader. Ved å kjøpe nytt, kan jeg dessuten gjøre boligen til min gjennom tilvalg. Det gir en stor frihet.
Lemme liker at leiligheten er delt opp slik at kjøkkenet og spisedelen er nede mens stua er oppe.
Jeg er spesielt glad i å lage mat, så kjøkkenet er boligens viktigste rom for meg.
– Nå gleder jeg meg til å få det kjøkkenet jeg alltid har drømt om og til å lage mat og invitere venner til middager. Interiøret er utrolig lekkert, og jeg har allerede begynt å tenke på hvordan jeg skal innrede. Jeg vet akkurat hvordan jeg vil ha det, sier hun.
Et aktivt knutepunkt
Det å finne en ny leilighet sentralt på Skøyen er ikke lett, så da Prinsessealléen dukket opp, slo hun til.
– Skøyen er et knutepunkt med buss, trikk og tog i nærheten, og det er mange bra butikker i området. Samtidig ligger Skøyen rett ved Frognerparken og Bygdøy.
– Jeg ser for meg at livet blir mer aktivt her med alle disse mulighetene rundt, og jeg er sikker på at jeg kommer til å tilbringe mer tid i naturen, for det har jeg savnet. Jeg er urban av meg, samtidig som jeg setter pris på naturen.
Takterrasse av de sjeldne
Christine trekker også frem takterrassen. Den 90 meter lange terrassen er soneinndelt med private områder, egen treningssone, utedusj, bordtennisbord, grillområde, solsenger og plantebord der beboerne kan dyrke egne urter.
På takterrassen har man urbant og aktivt byliv i front, utsikt mot stille og klassisk villabebyggelse bak, samt en egen privat bakhage.
– Prinsessealléen blir en oase midt i byen, og det er helt tydelig at de som står bak prosjektet er folk som vet hva de driver med, sier Lemme.
Urbant og industrielt
Folkene bak er Neptune Properties. Prosjektansvarlig marked, Gerd Ismar Gulbrandsen, er stolt over prosjektet og forteller at de solgte nesten halvparten av boligene ved salgsstart i juni.
– Prinsessealléen er annerledes, det er tøffere og har en it-faktor. Dette prosjektet skal være mer urbant og industrielt, og vi har hentet inspirasjon fra kjente områder i europeiske storbyer. Mens mange nybygg har den samme standarden, har vi valgt å øke kvaliteten både utendørs og innendørs, forteller Gulbrandsen.
De har valgt å samarbeide med RCO Interiørdesign.
– RCO har lang erfaring med mange av Oslos flotteste prosjekter. Vår felles ambisjon har hele tiden vært å skape leiligheter med et tydelig industrielt, urbant preg. Fra de slipte betonggulvene i mesaninleilighetene til baderomsflisene og de røffe, grå og sorte interiørdetaljene som alle enhetene blir preget av, forteller Gulbrandsen og legger til:
– Målet vårt er at man skal få hjertebank og være litt stolt over å komme hjem. Jeg har faktisk kjøpt bolig i Prinsessealléen selv.
Vil skape et helhetlig interiør
Gitte Rimstad er interiørarkitekt i RCO og forteller at prosjektet har en gjennomarbeidet look der alle detaljer henger sammen som en helhet.
– Utgangspunktet er en urban, industriell stil som vi har trukket gjennom hele prosjektet. Vi har valgt andre materialer og produkter enn det som er vanlig i slike prosjekter. Alle badene har terrasso-fliser, stående subway-fliser og mørke armaturer. Kjøkkenene er stramme og kommer i utradisjonelle farger og med laminerte dører. Vi har tatt vekk en del overskap og erstattet med åpne industrielle hyller og omrammingen av vinduene har svarte elementer, forteller Rimstad.
Verdt ventetiden
Muligheten for tilvalg er en av mange fordeler Christine Lemme ser ved å kjøpe og bo i et nytt bygg. Hun er glad for at hun for eksempel kan velge veggfarger og fronter til kjøkken og bad.
På den måten kan hun sette sitt eget preg på leiligheten, uten ekstra kostnader. Senhøsten 2024 flytter hun og hunden Teo inn i sin nye leilighet. Hun gleder seg til å bo i et pulserende nabolag som ligger i nærheten av sjøen og naturen.
– Det skjer noe hele tiden, og jeg synes det er gøy å ha noe å glede meg til, avslutter Lemme.
Dette innholdet er produsert av Schibsted Partnerstudio.