np3

Gjelsten-eide Profier og Neptune slår seg sammen

2023-10-27

Profier AS og Neptune Properties AS blir ett selskap under navnet Gjelsten Bolig AS.

Even Jermstad blir samtidig administrerende direktør for Gjelsten Bolig. Lasse Lundhaug, gründer, eier og tidligere leder av Profier, blir viseadministrerende direktør. Både Even Jermstad og Lasse Lundhaug fortsetter som styremedlemmer. I forbindelse med sammenslåingen skal selskapet restruktureres og samlokaliseres på Lysaker.

- Dette er et riktig strategisk grep som gir oss kraft til å forbli ledende på utvikling og gjennomføring av attraktive boligprosjekter med fokus på kvalitet, arkitektur og bærekraft i hele Norge. Vi har nå jobbet side om side en stund, og ser store muligheter for synergier og økt verdiskapning gjennom å være ett selskap, sier Even Jermstad.

Styreleder i Gjelsten Bolig, Henrik Schüssler, er godt fornøyd med de endringer som nå skjer.

- Even har lang og bred erfaring med boligutvikling blant annet fra mange år i OBOS, og styret i Gjelsten Bolig har full tillit til at han er rett person til å lede det sammenslåtte selskapet. Når han i tillegg får erfaringen og kompetansen til Lasse Lundhaug ved sin side, har vi stor tro på fremtiden for Gjelsten Bolig, sier Schüssler.

- På kort sikt blir oppgaven vår å restrukturere selskapet så det er rigget for både dagens marked og fremtidig vekst. Vi har mange dyktige ansatte og en solid prosjektportefølje, og hovedoppgaven vår fremover blir å finne ut av hvordan vi skal forvalte verdiene våre på en strategisk riktig og fremtidsrettet måte, avslutter Even Jermstad.  

Sammenslåingen av de 2 selskapene forventes fullført 5. mars 2024.

Om Gjelsten Bolig

Samlet har selskapet prosjekter under utvikling og bygging som danner grunnlag for ca. 5.700 leiligheter til en samlet salgsverdi på rundt 47 milliarder kroner. For tiden har selskapet 1.162 boliger under bygging, hvorav 86% er solgt.