np3

Fra hus på Konnerud, til leilighet i Konnerudparken

2024-03-14
Det er en nydelig høstdag i Drammen, når vi møter Vivi Sjøberg Moum på en hyggelig kafé på Bragernes Torg. Hun og mannen Gjermund Moum har kjøpt leilighet i boligprosjektet Konnerudparken, og om under ett år flytter de inn i en splitter ny leilighet i hjertet av Konnerud.

Konnerud er absolutt ikke et ukjent sted for ekteparet, her har de bodd, oppdratt tre sønner, og skapt et familieliv sammen de siste 43 årene. Konnerud-marka med et rikelig utvalg av turområder og skiløyper er et mekka for aktive barnefamilier som ønsker de beste oppvekstsvilkårene og omgivelsene. Dette har bidratt til at de som flytter til Konnerud, blir værende på Konnerud - eller flytter tilbake igjen når man skal etablere seg.

Med gode skoler og barnehager, et godt utvalg av butikker, dagligvare og servicetilbud, og et unikt idrettslag med et stort spekter av aktiviteter – plassert i grønn lunge, på høyden over Drammen – er det lett å forstå hvorfor folk liker Konnerud så godt.


Historien om hvordan Vivi og Gjermund endte med leilighetskjøp i Konnerudparken, startet for over fem år siden. Det er ikke mye å velge i på Konnerud, om man ønsker å ta det ganske store steget å flytte fra hus til leilighet. Om man ønsker seg noe helt nytt, er utvalget enda mindre. Ekteparet har derfor fulgt med på markedet og utviklingen på Konnerud lenge, uten at det helt riktige objektet dukket opp.

Når boligprosjektet Konnerudparken ble lansert for 2,5 år siden, var det ingen tvil: Dette var helt riktig prosjekt for dem! I dag ser Vivi tilbake på tiden da de bestemte seg for å kjøpe ny leilighet i Konnerudparken, som litt overveldende. Når man kommer fra enebolig, stor hage, få naboer og lite innsyn, er det klart det tar tid å venne seg til tanken på å flytte i leilighet. Etter en sommer med grundig lesing av prospektet, salgsdokumentasjonen, besøk på visningssenteret og møysommelig studering av de aktuelle leilighetene, falt valget på en romslig fireroms leilighet med to store terrasser.

Med andre ord er dette leilighetskjøpet så langt fra impuls som man kommer, her har vi gjort skikkelig «research», forteller Vivi.Det var viktig med en leilighet som føltes litt ut som et hus, og for Gjermund ble det hele avgjort da han fikk dedikert det ene soverommet til hobbyrom – et sted hvor han kan dyrke interessene sine; modellbygging av båter og flymaskiner. Vivi derimot, har vært kjøpeklar fra begynnelsen av:

- Jeg har vært pådriver fra start! Vi ønsket oss en leilighet med god planløsning, store uteplasser, fin utsikt og lite trafikk. Alt dette fikk vi i Konnerudparken!

Vivi er også over gjennomsnittet fornøyd med å få walk-in closet, masse sol på uteplassene og en egen sone for avslapning i leiligheten.

Uteområdene i Konnerudparken var avgjørende. Det er planlagt en stor, grønn og frodig bakgård, med flotte parkområder mellom byggene og et nytt torg. I tillegg blir det tre felles takterrasser, felles smørebod og egen vaskeplass for biler. 

- Vi håper jo det kommer en hyggelig kafé på det nye torget i Konnerudparken, forteller Vivi entusiastisk!Med sin nye leilighet slipper Vivi og Gjermund å tenke på snømåking, plenklipping, vedlikehold og fremtidig oppussing. I Konnerudparken er det høy standard med kvalitetskjøkken fra Sigdal, integrerte hvitevarer fra Siemens, 1-stavs herdet tregulv, gasspeis, vannbåren gulvvarme og heis fra parkeringskjeller. Med andre ord går de to et bekymringsfritt liv i møte.

- Vi har hele veien sagt at vi ikke ønsker å bo noe annet sted enn Konnerud. Vi ønsker å gå de samme turene, trene på samme treningssenter, handle i de samme butikkene og treffe kjentfolk i nabolaget. Bor man på Konnerud trenger man knapt å dra til byen i det hele tatt!

Vivi og Gjermund har tre sønner og fire barnebarn, og med sin nye leilighet i Konnerudparken, ikke langt fra deres gamle hus der yngstesønnen nå bor, og eldstesønnen med små gutter like i nærheten, blir veien til farmor og farfar kort for barnebarna. Ekteparet fra Konnerud er jevnlig innom prosjektet for å følge fremdriften, og se at alt blir slik de drømmer om:

- Vi var der senest i går og tittet! Det er gøy å følge med, både på prosjektet og på leiligheten vår.

Sommeren 2024 flytter de inn i sin nye leilighet, med nærhet til samme turstier, butikker og omgangskrets som før. Tanken på at de ikke lenger skal bo i et hus på Konnerud, men i en ny leilighet i Konnerudparken, er noe de virkelig ser frem til:

- Vi gleder oss veldig til å flytte inn!