np3

Å flytte fra leilighet til rekkehus 

– fra urbant byliv på St. Hanshaugen, til landlig idyll på Eiksmarka

Andreas Hasselknippe og Frida Perry har kjøpt rekkehus i boligprosjektet Bekkegrenda. Om halvannet år flytter de to fra leilighet på St. Hanshaugen, til et helt nytt rekkehus på Eiksmarka.

Andreas og Frida er et par på rundt 30 år, de bor i en leilighet på St. Hanshaugen, har en 8 måneder gammel irsk setter og skal gifte seg sommeren 2024. Det ble derfor naturlig å se på muligheter for å bytte ut leiligheten med rekkehus innen et par år.

For det urbane paret falt valget på boligprosjektet Bekkegrenda, sentralt plassert i det populære området Eiksmarka i Bærum. Eiksmarka er et mekka for aktive som ønsker landlig idyll med flott natur og gode fritidsaktiviteter, samtidig som byen kun er en kort t-banetur unna.

- Vi jobber begge i sentrale deler av Oslo, og med nytt rekkehus på Eiksmarka tar det faktisk kortere tid til jobb, enn fra St. Hanshaugen.

Fra Eiksmarka til Majorstuen tar det knappe 14 minutter, det er noen minutter kortere enn det tar med kollektivt fra St. Hanshaugen til samme sted. T-banestoppet på Eiksmarka ligger 2 minutters gange fra deres nye rekkehus, så nærhet til kollektivtransport er definitivt et krav som blir oppfylt.

For Andreas og Frida var det beliggenheten som var avgjørende for kjøp av rekkehus i Bekkegrenda. Nærhet til byen, helt unike og naturlige omgivelser og et ønske om å bo nærmere familie var noen av grunnene til at Eiksmarka ble rett område for paret som skal flytte fra Oslo. Eiksmarka er et rolig strøk med umiddelbar nærhet til store grøntområder, marka, butikker, restauranter, skoler, barnehager og t-banen. Med Eiksmarka senter, fantastiske turmuligheter langs Lysakerelven og mot Fossum, samt et stort utvalg aktiviteter innen golf, tennis, ski og sykkel, er mulighetene mange på Eiksmarka.

Når området var satt, startet søket på Finn.no for potensielle boliger. Eiksmarka er et populært område for unge par, men kjennetegnes av en stor andel eldre boliger, og lite nytt. Når boligprosjektet Bekkegrenda, med både nye leiligheter og rekkehus kom for salg, visste paret at dette kunne være rett for dem.

- Vi ønsket å slippe oppussing og vedlikehold, men var ikke helt klare for å flytte akkurat nå. Bekkegrenda-prosjektet var perfekt fordi det er helt nytt og det var ca. 2 år til ferdigstillelse. 

Andreas forteller at de har lest en rekke tilstandsrapporter på ulike boliger de har vært interessert i, og at det som regel har vært feil eller mangler som må rettes ved innflytting. Man fjerner dermed en del av risikoen som medfølger ved kjøp av bruktbolig, og i tillegg slipper man å kjøpe og selge i samme marked.

Det har vært god oppfølging av megler i kjøpsprosessen, forteller paret.

- Det hele startet med flere visninger på visningssenteret på Bekkestua, og gjennomgang av prosjektet. Vi fikk se ulike interiørpakker, kvaliteter og 3D-modell av Bekkegrenda. Vi ble umiddelbart fristet til å kjøpe noe som var helt nytt, da vi var på visning.

For Frida var det de tre store uteplassene og muligheten til å kunne ha besøk av familien fra Sverige, som lokket mest. De to har gjort noen endringer og tilpasninger i rekkehuset, slik at boligen blir akkurat slik de har drømt om.

Alle boligene i boligprosjektet Bekkegrenda, leveres med høy standard og svært gode kvaliteter. 1-stavs eikeparkett, vannbåren gulvvarme, Sigdal kjøkkeninnredning, integrerte Siemens hvitevarer og gasspeis er bare noen av kvalitetene som leveres. 

Man kan også velge mellom ulike eksklusive stilpakker, uten ekstra kostnad, og valgmulighetene for utforming, farger og design er mange. Når man kjøper ny bolig av Gjelsten Bolig kan man føle seg trygg på at boligen blir som planlagt. For Andreas og Frida var Gjelsten Bolig som utbygger et kvalitetsstempel og en trygghetsfaktor i kjøpsprosessen av ny bolig.

Nylig ble det vedtatt byggestart i Bekkegrenda, og den første gravemaskinen kom på plass før jul. Med andre ord er realiseringen av det flotte boligprosjektet i gang, og kjøperne kan glede seg over at leilighetene og rekkehusene står klare til innflytting sommeren 2025.

- Vi kjører ofte forbi tomten, og vi gleder oss til å se hvordan rekkehuset vårt tar form det neste året. 

Nå står bryllupsplanlegging og bryllup for tur, deretter starter planleggingen av flytting til Bekkegrenda. Snart kan Andreas og Frida begynne å glede seg til nye omgivelser og mer landlig idyll i nytt rekkehus i Bekkegrenda, på Eiksmarka.

Boligprosjektet Bekkegrenda blir 16 leiligheter og 11 rekkehus, fordelt på tre bygninger i Niels Leuchs vei 41-43, på Eiksmarka.